• Home
  • curatare separator grasimi

curatare separator grasimi

Curatare separatoare de grasimi

Curatarea separatoarelor de grasimi variaza in functie de locul unde sunt montate, cat de usor sunt accesibile si gradul de incarcare a acestora. Separatoarele de grasimi montate sub chiuveta se curata prin demontare si spalarea sub presiune. Cand aceste sunt montate in locuri greu accesibile sau in subsoluri este necesara interventia cu echipamente specializate.

Nu recomandam interventia in echipamente cu personal necalificat deoarece pot aparea avarii iremediabile ce pot conduce la pierderea garantiei si la necesitatea inlocuirii separatorului de grasimi. De asemenea daca echipamentul nu este remontat corespunzator dupa cutatare acesta poate functiona defectuos si pot aparea avarii ale sistelului de canalizare. Pentru o curatare sigura si conform normelor va recomandam sa apelati la serviciile noastre specializate. Echipa noastra de interventie se va asigura ca separatorul de grasimi este curatat corect si vor face probe dupa remontarea acestuia pentru a se asigura ca acesta functioneaza in parametri normali.

In cazul in care dispuneti de un separator de grasimi montat subteran este necesar ca igienizarea acestuia sa se faca prin vidanjarea grasimilor si resturilor solide din interior. Pentru o interventie de acest tip este necesar sa asigurati accesul echipei noastre cat mai aproape de locul unde este montat separatorul de grasimi. Dupa vidanjare continutului se va face o dezinfectare sub presiune a echipamentului pentru a evita degajarea de mirosuri neplacute si eliminarea tututor bacteriilor periculoase.

Principalele motive pentru o curatare frecventa a separatoarelor de grasimi

Separatoarele de grasimi care nu sunt curatate frecvent, degaja mirosuri neplacute care deranjeaza clientii si personalul din bucatarie. Echipamenetele neigienizate cum trebuie nu vor functiona in parametri normali si vor cauza avarii a sistemului de evacuare a apelor menajere. Echipamentele neigienizate corespunzator pot forma in interiorul lor colonii de bacterii periculoase care pot contamina produsele alimentare si imbolnavi clientii sau personalul din bucatarie. Acestea sunt doar cateva din motivele pentru care va recomandam o curatare regulata a separatoarelor de grasimi.